Іспанський стартап винайшов метод переробки цитрусової шкірки у пакувальний матеріал

В Іспанії винайшли метод переробки цитрусової шкірку цитрусових, зокрема, апельсинової у

пакувальний матеріал.

Метод ефективної утилізації органічних відходів розробив стартап LIFE Citruspack завдяки підтримці програми ЄС із захисту навколишнього середовища LIFE, передає euro-pulse

З волокон і целюлози, які складають основу шкірки, створюють матеріал, схожий на пластик для виготовлення пляшок для зберігання соків або баночок для косметики. Решта волокон та сік йде на створення ефірних масел і есенцій, які можуть використовуватися у косметиці.

Розробка технології триватиме до грудня 2020 року, але стартап вже створив прототипи і веде переговори з декількома іспанськими виробниками соків і косметики.

Для Іспанії, де знаходиться більше половини всіх європейських апельсинових гаїв, питання утилізації апельсинової шкірки стоїть досить гостро. Зараз основна частина апельсинової шкірки потрапляє в органічні відходи, які потім компостуються або використовуються для виробництва біогазу, ще близько 10% йде на створення кормів для тварин.

У містах, де частина апельсинових дерев декоративні, а їх плоди гіркі, позбавлятися доводиться не тільки від шкірки, але і від самих плодів.

Коментарі

Популярні публікації