Веселі наукові експерименти для дітей
- Шоколад, що тане
- При якій температурі шоколад перетворюється з твердого в рідкій? Чи однакова ця температура для білого і чорного шоколаду? Спробуйте цей кумедний науковий експеримент і дізнайтеся.
- маленькі шматочки шоколаду одного і того ж розміру;
- паперові тарілки;
- ручка і папір для запису ваших результатів.
Інструкції:
- покладіть один шматочок шоколаду на паперову тарілку і поставте його в тінь;
- запишіть, скільки часу знадобилося для того, щоб шоколад розтанув, потім запишіть, наскільки він був м'яким через 10 хвилин;
- зробіть те саме, але поставте тарілку на сонце;
- запишіть результати
- знайдіть цікавіші місця, щоб перевірити, скільки часу треба для танення шоколаду. Ви можете спробувати свою шкільну сумку, гарячу воду. або навіть власний рот;
- порівняйте свої результати, в який умовах шоколад розплавився? Запишіть температуру місць, які ви використовували за допомогою термометра.
При певній температурі ваші шматочки шоколаду зазнають фізичних змін, від твердого до рідкого (або десь посередині). У жаркий день зазвичай сонячного світла достатньо, щоб розтопити шоколад. Ви також можете повернути процес назад, поклавши шоколад в холодильник, де він перетвориться з рідини в тверду речовину.
Для подальших експериментів, ви можете порівняти білий і чорний шоколад, чи плавляться вони при однаковій температурі? А якщо помістити лист алюмінієвої фольги між тарілкою і шматочком шоколаду на сонці, що відбувається потім?
Коментарі
Дописати коментар