Мікрогрін для шкільних обідів

Замість вазонів з квітами на шкільному підвіконні росте мікрогрін. Зелень 

вирощують учні Седнівського ліцею. Вони саджають, поливають, а потім її кухарі додають до шкільних обідів. Лляний килимок змочують водою і кладуть в контейнер. А потім вкладають насіння – одне за одним. Свій перший урожай зібрали і куштували під час сьогоднішнього обіду, розповідають школярі Богдан Міщенко та Данило Шульженко.

"Куштую таке вперше, але я розумію, що це екологічно і корисно", – говорить школяр Данило Шульженко.

За сусідньою партою Дарина Нечипоренко висівала редиску.

"Ми вирощуємо редиску для того, щоб діти могли харчуватися стравами зі здоровими продуктами харчування".

Вперше мікрогрін, а це базилік, редиску, гірчицю і горох діти висадили тиждень тому. Зараз лотки з зеленню стоять на підвіконні у класі біології, розповідає директорка Седнівського ліцею Тетяна Ясочко.

"Вирощуванням такої мікрозелені ми додаємо в раціон вітаміни, а це 

важливо, особливо в зимовий період. Крім того, це дуже класна команда, бо я вважаю, найефективніша формула класного, ефективного і потужного навчання це взаємодія учня і вчителя".

Цей проєкт є реалізацією програми соціальне шкільне підприємництво міністерства освіти і науки України, розповідає кухар Валентина Волова.

"Зараз зимовий час і треба дітям урізноманітнити меню і щоб були використані різні вітаміни. Ми ж кладемо на тарілку гарнір, основну страву м’ясну чи рибну і можна додавати зелені".

У планах школи налагодити співпрацю з екоготелями, і продавати вирощену мікрозелень. Це буде підприємницькою діяльністю школярів, сказала Тетяна Ясочко.




Коментарі

Популярні публікації